Statenkwartier

Wonen in het Statenkwartier

Zoekt u een aankoopmakelaar in het Statenkwartier?

MDM Makelaardij helpt u bij het vinden van een woning in een buurt waar u zich thuis voelt. Een woning koopt u namelijk niet alleen met uw hoofd, maar ook met uw hart.

Wilt u uw woning verkopen in het Statenkwartier?

Per wijk, per straat en zelfs per woning kunnen de waarden verschillen. Wilt u weten wat uw woning waard is? MDM Makelaardij komt vrijblijvend bij u langs voor een waardebepaling.

Wat maakt het wonen in het Statenkwartier uniek?

Het Statenkwartier is een wijk in Den Haag die bekend staat om zijn unieke kenmerken en aantrekkelijke eigenschappen. Hier zijn enkele aspecten die de wijk Statenkwartier uniek maken:

1. Architectuur: Een opvallend kenmerk van het Statenkwartier is de prachtige architectuur. De wijk heeft een mix van historische en moderne gebouwen, waaronder herenhuizen, jugendstil-panden en monumentale villa's. Het behoud van de oorspronkelijke architectuur draagt bij aan de charmante uitstraling van de wijk.

2. Internationale gemeenschap: Het Statenkwartier huisvest verschillende internationale organisaties, ambassades en consulaten. Hierdoor is de wijk een diverse en kosmopolitische gemeenschap met een mix van culturen en nationaliteiten. Dit geeft de wijk een internationaal karakter en zorgt voor een levendige sfeer.

3. Cultuur en kunst: De wijk herbergt verschillende culturele instellingen, zoals het Gemeentemuseum Den Haag en het Museon. Deze musea bieden tentoonstellingen op het gebied van kunst, geschiedenis, wetenschap en cultuur. Daarnaast zijn er regelmatig culturele evenementen en festivals die de artistieke sfeer in de wijk versterken.

4. Nabijheid van het strand: Een ander uniek aspect van het Statenkwartier is de nabijheid van het strand. Met de fiets of het openbaar vervoer ben je binnen enkele minuten bij de prachtige kust van Scheveningen. Het strand en de boulevard bieden talloze recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, fietsen, surfen en genieten van diverse strandtenten.

5. Voorzieningen en groene ruimtes: De wijk heeft een scala aan voorzieningen, waaronder winkels, restaurants, cafés en supermarkten. Daarnaast zijn er verschillende groene ruimtes, zoals het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes, waar bewoners kunnen ontspannen, wandelen en genieten van de natuur.

Al met al maakt de combinatie van historische architectuur, de aanwezigheid van internationale instellingen, culturele voorzieningen, de nabijheid van het strand en groene ruimtes het Statenkwartier in Den Haag een unieke en aantrekkelijke wijk om te wonen en te bezoeken.